Gränser och gränssättning: Din styrka, ditt val?

Vem är du och vem blir du när du sätter gränser? Har du någonsin undrat över hur många olika sätt det finns att sätta gränser? Vilket sätt använder du dig mest av?

Om du väljer flytande gränser – du är formbar eller lätt att ändra. Du kanske ger för mycket av personlig information i hopp om att bli förstådd eller du förminskar din egen betydelse och känner att du måste hjälpa andra att lösa deras problem.

Om du väljer cementerande gränser – du är kanske för fast och oflexibel, du ber aldrig om hjälp, även om du skulle behöva det. Du kanske undviker närhet till andra på grund av förtroendeproblem.

Väljer du en hälsosam gränssättning – du skyddar din personliga integritet och välbefinnande. Exempelvis när det gäller:

Självrespekt – Du har ett egen värde och tillåter inte andra att behandla dig på ett sätt som du inte är bekväm med.           

Kommunikation – Det är viktigt att du kan uttrycka dina gränser på ett klart och respektfullt sätt. Det kan innebära att säga “nej” när någon ber om något som du inte är bekväm med eller att uttrycka dina känslor när någon har överträtt dina gränser.

Flexibilitet – Medan vissa gränser kan vara fasta, kan andra vara mer flexibla beroende på situationen.

Egenvård – Att ta hand om din egen fysiska, emotionella och mentala hälsa. Det kan innebära att ta tid för dig själv, att prioritera din hälsa och välbefinnande samt att söka stöd när det behövs.

Låt oss växa tillsammans!

Kram Eva

Tack för ditt besök! Jag heter Eva Robertsson och jag är samtalsterapeut med inriktning på kroppsorienterade behandlingsmetoder. Jag erbjuder mina tjänster till både privatpersoner och företag. Mitt mål är att hjälpa mina klienter att utveckla nya vanor och öka deras förståelse för hur våra val, både medvetna och omedvetna, påverkar allt vi gör, oavsett om det är inom personliga eller professionella områden. Om du är intresserad av att boka en kostnadsfri konsultation på 15 minuter, vänligen skicka ett SMS till mig på 070 – 557 72 14.