Att se bortom sista draget

När plötsliga uppbrott inträffar, vare sig det gäller kärlek eller vänskap, fokusera du på det som just har hänt? Att fastna i tankar som ”Tänk om jag hade agerat annorlunda…” eller ”Varför sa ingen något?” Men detta löser inte den verkliga frågan. Det är inte den senaste händelsen som orsakade problemet, utan snarare de tidigare händelserna, kanske till och med de allra första som kan vara orsaken.

Det är viktigt att förstå att varje händelse är resultatet av en serie beslut och handlingar. Om du vill förhindra liknande problem i framtiden, granska hela händelsekedjan, inte bara det sista steget. Ställ följande frågor till dig: ”Vilka var de tidiga tecknen?” och ”Hur kan du agera annorlunda nästa gång?”

Att skapa förutsättningar för kärlek och vänskap är ett helt annat projekt än att hitta det som kan rädda din dag och kanske lindra din smärta genom att peka ut andras misstag. Det handlar om att vara medveten om dina värderingar och att göra kloka val från början, samt att ständigt justera din kurs. Det handlar om att vara proaktiv, inte reaktiv.

Så nästa gång du står inför ett problem, kom ihåg att inte bara fokusera på det sista draget. Titta tillbaka på hela spelet och fråga dig själv: ”Vad kunde jag ha gjort annorlunda?”

Låt oss växa tillsammans!

Kram Eva

Tack för ditt besök! Jag heter Eva Robertsson och jag är samtalsterapeut med inriktning på kroppsorienterade behandlingsmetoder. Jag erbjuder mina tjänster till både privatpersoner och företag. Mitt mål är att hjälpa mina klienter att utveckla nya vanor och öka deras förståelse för hur våra val, både medvetna och omedvetna, påverkar allt vi gör, oavsett om det är inom personliga eller professionella områden. Om du är intresserad av att boka en kostnadsfri konsultation på 15 minuter, vänligen skicka ett SMS till mig på 070 – 557 72 14.