Att må bra handlar om att ta hand om sig själv fysiskt, mentalt och själsligt.

Idag är jag speciellt tacksam över alla kunder som har tagit till sig att vikten av att må bra handlar om att ta hand om sig själv fysiskt, mentalt och själsligt. Vi har tillsammans byggt upp rutiner för att få ett mer välfungerande liv.

Vad gör jag för att få kunder att förändra sitt beteende?

En av de första sakerna är, att de börjar skriva en journal;

Hur mycket vardagsmotion har du varje dag?

Att börja med det lilla är bättre än att inte alls göra något, även några minuters träning påverkar musklerna positivt.

Hur mycket tid lägger du ner på kost, mat och mellanmål?

Den mat du äter blir den näring du ger din kropp. Är du ofta hungrig och energilös? Vilken typ av mat behöver du äta för att må bra? Tänk på att det finns många tricks för att få tillgång till bra mat? Det finns appar, recept på nätet och hälsokassar. Min favoritapp är Wellobe som har goda och nyttiga recept.

Hur många timmar sover du? Hur många timmars sömn behöver du för att vara utvilad?

Vi behöver få distans till det dagliga för att orka. Sömnen är något som vi gärna tänjer på och det kan gå bra en viss tid men till slut blir det som ett gummiband som blir skört och spricker.

Sömnen är den viktigaste delen men kanske svårast att förändra.

För några år sedan passade jag på att göra en undersökning av mitt företag som bland annat visade att:

” Ökad motion gav färre sjukskrivningar. Klienternas motionerande ökade drastiskt under behandlingstiden, från sporadiskt motionerande till regelbundet motionerande. Klientgruppens motionerande ökade från cirka 30% till över 90%. Motionerandet var av olika slag, oftast i form av promenader, men även gymnastik, simning, stavgång och yoga utövades. När behandlingarna påbörjades var cirka 40 % av klienterna sjukskrivna i varierande grad. Efter behandlingsseriens slut hade sjukskrivningarna i gruppen sjunkit till under 15%”

Låt oss växa tillsammans!

Kram Eva

#bodyempowerment #samtalsstöd #coaching #kroppsfokuseradpsykoterapi #återhämtning #stresshantering #expertutlåtande #massage #medvetenandning