Återförening på räls: En återförening som väckte reflektion

Möter en gammal vän under min tågresa till Stockholm, någon jag inte hade sett på fyrtio år. Mötet väckte en längtan inom mig, en längtan tillbaka till det som en gång var. Musiken, dansen, spontaniteten, vänskapen, relationerna – allt var bättre förr. Men var det verkligen så?

Vårt samtal rörde sig kring varför vissa mönster verkar upprepas för våra gemensamma vänner. Vi kunde redan då se vänner ta dåliga beslut och varför fortsatte de göra det?

Det finns inget mer frustrerande än att genomgå stora förändringar i livet, bara för att snart upptäcka att vara i samma smärtsamma situation igen. Många skulle hävda att det beror på vår livshistoria, våra mönster och tankesätt.

Vi har alla upplevt trauma i olika grader under vår livstid. Som en överlevnadsstrategi, fattar vi beslut om att vara eller tänka på ett visst sätt. Ett beslut som var det bästa alternativet just då. Men problemet är inte beslutet i sig, utan att vi fortfarande lever efter det idag.

Vi skapar berättelser baserade på de erfarenheter vi har och lindar omedvetet våra personligheter runt dem. I grund och botten fångar vi oss själva i en mall för att ”normalisera” vår livsberättelse.

Kanske är det dags att skriva en ny berättelse? Kanske är det dags att ifrågasätta de gamla berättelserna, de gamla mönstren och skapa en ny väg framåt. Kanske är det dags att släppa taget om det förflutna och omfamna möjligheterna som finns nuet, en berättelse som speglar den du är idag, inte den du var igår.

Låt oss växa tillsammans!

Kram Eva

Tack för ditt besök! Jag heter Eva Robertsson och jag är samtalsterapeut med inriktning på kroppsorienterade behandlingsmetoder. Jag erbjuder mina tjänster till både privatpersoner och företag. Mitt mål är att hjälpa mina klienter att utveckla nya vanor och öka deras förståelse för hur våra val, både medvetna och omedvetna, påverkar allt vi gör, oavsett om det är inom personliga eller professionella områden. Om du är intresserad av att boka en kostnadsfri konsultation på 15 minuter, vänligen skicka ett SMS till mig på 070 – 557 72 14.