10 medvetna val för bättre hälsa

Vilka val vill du göra? Några exempel;

  1. Att varje dag välja din hälsa och ditt mående före andras. Varför säger flygvärdinnan att du först skall ta på din egen syrgasmask innan du hjälper andra? Precis samma sak är det med livet, tar du hand om alla andra innan du ser till att må bra orkar du inte speciellt länge, utmattningen kommer närmare och närmare. Kanske kan det vara så att du vill ha bekräftelse av andra för att själv må bra?
  2. Meditera, hitta din inre stillhet varje dag.
  3. Tid för återhämtning och reflektion varje vecka. En vecka är 168 timmar, av dessa sover du cirka 56 timmar och är vakencirka 112 timmar. Under ett år har du cirka 5 824 vakna timmar då du fylls av intryck och händelser. När hinner du reflektera? Har du tid för återhämtning och reflektion varje vecka?  
  4. Skapa utrymme för nära relationer, familj, vänner och personer som är betydelsefulla för dig.
  5. Vilken eller vilka personer är viktigast för dig (förutom dig själv)? På vilket sätt ger du uttryck för din uppskattning?
  6. Att inte skada någon annan, genom att lyssna på skvaller eller delta i mobbingliknande situationer. Att inte prata illa om den person som inte är fysiskt närvarande.  Gör du det; ställ frågor till dig själv, vad är det i dig som gör att du har behov av att skada någon annan.
  7. Inte manipulera för att få din vilja igenom.
  8. Ärlighet skapar djup vänskap, att kommunicera ärligt utan att såra. Sanningssägare eller personer som tror sig veta bäst om vad som är rätt för dig, bör du undvika. Det kan finnas händelser i din historia som gör att du söker dig till personer som vill skada dig, din historia gör att du vill vara i känslor som du känner igen exempelvis rädsla, oro och stress.
  9. Att varje dag äta mat som du mår bra av, vara fysiskt aktiv med minst 30 minuter muskelträning och pulshöjande aktivitet.
  10. Var tacksam över den du är, du är viktig.

Låt oss växa tillsammans!

Kram Eva

För tidsbokning ring 070 – 557 72 14 eller mejla eva@evarobertsson.se, du hittar mig även via Bokadirekt.se.